Bahan:
Dada Ayam (dibuang tulang)
Serbuk roti
garam
serbuk lada hitam/lada sulah
tepung gandum
telur (dipukul sedikit)
Caranya:
1. Bersihkan dada ayam. Pisahkan daging dengan tulangnya.
2. Belah sekeping dada ayam kepada 2. Nipiskan dan ketuk sedikit supaya sama ketebalannya.
3. Perasakan dada ayam tadi dengan sedikit garam dan lada sulah.
4. Sediakan tepung, celupkan dada ayam ke dalam tepung. Ratakan.
5. Angkat dan celup pula ke dalam telur yang telah dipukul sedikit.
6. Celupkan pula ke dalam serbuk roti. Ratakan.
7. Panaskan minyak dan goreng hingga masak atau sehingga warna menjadi kuning keemasan.
8. Hidangkan bersama sos lada hitam atau sos cendawan kegemaran anda.
Chicken Chop dengan Sos Cendawan |
Chicken Chop dengan Sos Lada Hitam |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan